Ontwerp & inrichting

Een speeltuin, speelterrein of schoolplein inrichten is een grote investering. Het is dan ook van groot belang dat bij de aanleg de juiste beslissingen genomen worden. In deze fase kijken we, samen met u, naar de mogelijkheden die passen bij uw wensen en situatie. Wij kunnen u bij alle facetten adviseren. Ook als het gaat om het financieren van het speelterrein zijn er verschillende mogelijkheden. Wij komen graag bij u langs en samen inventariseren  we aan welke eigenschappen het speelterrein moet voldoen om een optimale speelwaarde te kunnen bieden.

Ons ideaal: een ontwerp dat vernieuwend en verrassend is, maar dat tegelijkertijd ook voldoet aan alle wensen op het gebied van veiligheid én budget.
 

Oog voor ontwerp

Het selecteren van de juiste speeltoestellen is een belangrijke stap bij het inrichten van een goed speelterrein. Maar bij het ontwerpen van zo’n terrein komt meer kijken dan alleen de toestellen zelf. Zoals de ligging van een glijbaan ten opzichte van de zon. De manier waarop de verschillende leeftijdsgroepen over het speelterrein worden verdeeld.

De logische looproute op plekken waar sprake is van ‘gedwongen bewegingen’, zoals bij schommels. Of het kiezen van de meest geschikte valdemping, straatmeubilair en eventueel hekwerk. Over al dit soort aspecten denken wij graag met u mee.

Wij willen een speelterrein creëren wat vernieuwend en verrassend is, wat voldoet aan uw wensen en situatie en wat passend is binnen uw budget. Uiteraard voldoet de speelplaats ook aan alle veiligheidseisen.
 

Vakkundige realisatie

Is het ontwerp klaar en zijn de keuzes gemaakt, dan gaan we aan de slag. We bestellen de speeltoestellen (en eventuele aanvullende artikelen, zoals valdempende bodemmaterialen en straatmeubilair), die gemiddeld zo’n zes weken later worden geleverd. Vervolgens kunt u ervoor kiezen het hele verdere traject – zoals de montage van de speeltoestellen, het nodige grondwerk en het aanbrengen van de valdemping – zelf te verzorgen. Maar als u wilt, doen wij ook dat allemaal graag voor u. Na de oplevering krijgt u van ons het wettelijk vereiste logboek met montagetekeningen en inspectieformulieren. In dit verband is het extra prettig om te weten dat alle speeltoestellen Recreatiespeelgoed voldoen aan de veiligheidseisen en volgens die normen zijn gecertificeerd.

 

Nacontrole

Enkele maanden na de oplevering van uw speelterrein is het belangrijk om een grondige (in vele gevallen wettelijk verplichte) nacontrole uit te voeren. Tijdens de oplevering van de toestellen kunnen we samen bespreken hoe deze nacontrole eruit gaat zien.

En onze service…. Die kunnen wij u helaas niet uitleggen. Dat is iets wat u zult gaan ervaren! 

  • Ontzorgen
  • Duurzaam & Kwaliteit
  • Beste prijs & Service
  • Transparant & Laagdrempelig