Lease

Algemeen

Fietsen naar het werk is goed voor het milieu, gezonder en goedkoper. Het wordt een stuk aantrekkelijker gemaakt een fiets van de zaak te gebruiken door een versimpeling van de fiscale fietsregeling. Hiermee wordt de bijtelling voor een fiets van de zaak net zo simpel als de bijtelling voor de auto van de zaak.

Vanaf 1 januari 2020 wordt het eenvoudiger om een 'fiets van de zaak' te rijden. Je kunt al vanaf 5 euro per maand gebruik maken van een fiets van de zaak. De bijtellingsregels voor fietsen zijn vanaf 1 januari 2020 aanzienlijk vereenvoudigd. In de nieuwe regeling hoef je privégebruik niet meer bij te houden, dit wordt vervangen door een standaard bijtelling van 7 procent. De regeling geldt voor fietsen, e-bikes, bakfietsen, mountainbikes en high speed bikes.

7% bijtelling leasefiets

Vanaf 2020 betaal je voor het gebruik van een leasefiets 7 procent bijtelling. Je rijdt dan voor minder dan 10 euro op een gloednieuwe elektrische fiets, bakfiets of high speed e-bike. Met deze aanpassing wordt het fietsen naar je werk gestimuleerd.

Je hebt geen ingewikkelde registraties of controles meer. In het verleden betaalde je belasting over iedere kilometer die je privé met de fiets maakte, maar vanaf 2020 is dat verleden tijd. Wanneer jij als werknemer een leasefiets tot je beschikking krijgt via jouw werkgever, dan betaal je over de consumentenadviesprijs 7% bijtelling. Je kunt dan zoveel fietsen als je wilt, plus je kan uw fiets zowel zakelijk als privé gebruiken.

Rijksoverheid

Kiest voor sterker fietsbeleid vanaf 1-1-2020

 •  Altijd 7% bijtelling: ongeacht type fiets of gebruik
 •  Leasetermijnen verrekenbaar met brutoloon (cafetariaregeling)
 •  Valt volledig buiten de WKR
 •  Leasefiets mag naast kilometervergoeding

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op door ons te bellen, te mailen of gewoon langs te komen in onze showroom. Of laat een bericht achter en dan komen wij bij jou langs.

 

Werknemers

Wil jij voordelig een elektrische fiets leasen en zorgeloos genieten en fietsen op een topkwaliteit e-bike, met gratis servicebeurten én een verzekering?

Als jij als werknemer een fiets ter beschikking krijgt van jouw werkgever, dan is het mogelijk om je fiets ook privé te gebruiken. Voor het privégebruik van een leasefiets geldt een vaste bijtelling. Bij de leasefiets gaat het om een vaste bijtelling van 7 procent van de waarde van de fiets.

Rekenvoorbeeld

Voor een e-bike met een consumentenprijs van 2.000 euro betaal je tussen de 4,33 en 5,75 per maand, afhankelijk van je inkomen.

Als je kiest voor een geleasede high speed e-bike ter waarde van 3.500 euro, heb je een bijtelling van 7,50 tot 10 euro per maand.

Wat zijn jouw voordelen?

 •  Je kan je droomfiets uitkiezen
 •  Vermijd de files
 •  Koop je fiets na 36 maanden terug voor een zeer gunstige prijs
 •  Alles is inclusief onderhoud, verzekeringen en pechhulp

 

 

 

Werkgevers

Als werkgever wil je jouw werknemers zo vitaal mogelijk houden. Alle reden om fietsen te stimuleren. Door meer te fietsen, trappen werknemers zichzelf gezonder. En ze dragen bij aan een schoner milieu. Met een leasefiets van óf via de zaak geef je werknemers alvast een duwtje in de rug.

Als je de werknemers een fiets van de zaak beschikbaar wilt stellen dan hoeft dat de onderneming niets te kosten. Het kan u zelfs geld opleveren. Het maandelijkse leasebedrag kan ingehouden worden op het brutoloon van de werknemer, zo bespaart je gemiddeld 17% aan sociale lasten. Bij een fiets van €2.800 komt dit neer op een besparing tot wel €500 per fiets verspreid over 36 maanden. Deze besparing geldt tot een maximum premieloon van €55.927

De werkgever kan de fiets op drie manieren aanbieden.

 • De werkgever kan er voor kiezen om te investeren in het volledige leasebedrag, de werknemer betaald alleen de 7% bijtellingspercentage. Het voordeel voor de werknemer kan oplopen tot 80% ten opzichte van een fiets aanschaffen.
 • De werkgever en de werknemer kunnen ook samen investeren in het leasebedrag. Het leasebedrag wordt dan voor een gedeelte betaald door de werkgever. De werknemer betaald dan ook een gedeelte van het leasebedrag met de 7% bijtelling erbij. Hierbij kan het voordeel van de werknemer oplopen tot 50% ten opzichte van een fiets aanschaffen.
 • De werkgever faciliteert de fietsregeling, hierbij betaald de werknemer zowel het leasebedrag als de 7% bijtelling. Hierbij kan het voordeel van de werknemer oplopen tot 40% ten opzichte van een fiets aanschaffen.

Voordelen voor jou als werkgever:

 •  Besparing op auto- en parkeerkosten
 •  Vitalere en fitte werknemers
 •  Duurzaam imago
 •  Interessante secundaire arbeidsvoorwaarden

 

Partners

Lease a Bike

Lease a bike is de dochteronderneming van Pon. Lease A Bike biedt je drie verschillende service- en onderhoudspakketten aan, waarmee de leasefiets verzekerd is tegen schade en diefstal. En wanneer het leasecontract van de bedrijfsfiets afgelopen is, kan de fiets voordelig worden overgenomen.

De werknemers kunnen bij Lease a Bike elke fiets kiezen die zij willen. Je kan kiezen uit een stadfiets of e-bike, een racefiets, een e-bakfiets voor de kinderen of zelfs een high speed e-bike. Daarnaast heb je een vrije merkkeuze. Bij Lease a Bike ben je niet gebonden aan de merken die onder de Pon Bike vallen.

Qwic

QWIC is opgericht in 2006 door Taco Anema en Michiel Hartman. Ze ontwikkelen innovatieve e-bikes voor een toekomst met autovrije steden, om zo de mobiliteitsproblemen en milieuvervuiling te reduceren. De QWIC fietsen hebben een modern design, en door het gebruik van de beste componenten tillen zij ieder jaar hun elektrische fietsen naar een hoger niveau.

QWIC heeft een breed assortiment van elektrische stadsfietsen, sportieve fietsen en speed pedelecs. Voor iedere werknemer wat wils! Alle QWIC modellen met een adviesverkoopprijs van €2.399,- inc. BTW zijn beschikbaar voor de lease.

De e-bikes van QWIC zijn meermaals gekozen tot de beste elektrische fietsen van het jaar. De fietstesten zijn uitgevoerd op kwaliteit, prijs en rijeigenschappen.

Leasefiets

Leasefiets is onderdeel van Friesland Lease. Friesland Lease is een innovatief, duurzaam, maar ook ondernemend bedrijf. Leasefiets behoort bij een van de eerste die de Leasefietsen aanbieden. Friesland Lease probeert altijd het beste maatwerk aan te bieden. Onmogelijkheden willen ze mogelijk maken zowel de klanten, als voor hun zelf.

Bij Leasefiets is het mogelijk om vrijwel elke fiets te leasen. Ze hebben een groot assortiment aan fietsen. Van stadfiets tot high-speed elektrische fietsen. Als uw droomfiets niet in het assortiment staat neem dan gerust contact met hun op.

CycleLease

Een fiets van de zaak! Aantrekkelijk voor zowel werknemer als werkgever. Door een fiets via CycleLease te nemen, zit je niet met de hoge aanschafkosten en zorgen over het onderhoud en verzekering. Alles goed geregeld, lekker makkelijk!

 • Ontzorgen
 • Duurzaam & Kwaliteit
 • Beste prijs & Service
 • Transparant & Laagdrempelig