De bakfietsen van Bakfiets.nl zijn bakfietsen van een hoge kwaliteit. In diverse testen en reviews komen de producten van Bakfiets.nl vaak als beste uit de test. Bakfiets.nl mag dan ook gezien worden als een echt kwaliteitsmerk. 
73 producten
Kwaliteit bakfiets voor de laagste prijs.
Zo heb je al een elektrische bakfiets voor de prijs van een gewone bakfiets.
Veiligheid en kwaliteit staat altijd voorop.
13 producten
Bimas Bikes zijn gemaakt met inspiratie en innovatie, gecombineerd met kwaliteit en waarde. De nieuwste generatie bakfietsen. Voorzien van een achterwielmotor of een middenmotor.
5 producten
Bij Urban Arrow kun je kiezen uit een aantal modellen transportfietsen. De modellen van de Urban Family, deze lijn fietsen is het meest geschikt voor het vervoer van kinderen. 
Voor zakelijk gebruik kun je kiezen voor de Urban Arrow Shorty of voor de Urb
12 producten
Kwaliteit, veiligheid en ontwerp.
Gedurende vele jaren heeft Winther zich gericht op het produceren van hoogwaardige bakfietsen
en fietsen voor kinderen en volwassenen.
Winther werkt samen met experts uit de industrie, wetenschappers en ontwerpers.
20 producten
Bakfietsen van Cangoo. Kies uit de diverse modellen bakfietsen van Cangoo.
28 producten
8 producten
5 producten
Op zoek naar accessoires voor uw bakfiets, vouwfiets of driewieler (fiets)?
Wij hebben een groot assortiment aan accessoires.
90 producten
Een snelle, duurzame en goedkope manier om je goederen te vervoeren. Wie wil dat nou niet?
Interessant voor bedrijven. Voor het vervoeren van pakketjes tot boodschappen. Of in te zetten als vervoermiddel voor een loodgieter of een apothekersdienst.
28 producten
Een vouwfiets is handig om korte ritjes te overbruggen, maar ook ideaal om (gratis) mee te nemen in het openbaar vervoer. Daarnaast is de opgevouwen fiets ook erg makkelijk mee te nemen in caravan of aanhanger, dus ook een ideale vakantiefiets!
11 producten
Een fietskar, hondenfietskar of een aanhangfiets.
7 producten
1 tot 2 fietsen meenemen?
3 producten
Accessoires voor je fiets, bakfiets, fietskar, vouwfiets, driewieler en meer.
29 producten
Voor mensen die niet meer op een gewone tweewieler kunnen fietsen om wat voor reden dan ook, heeft Popal een goed en veilig alternatief: de driewieler voor volwassenen.
2 producten

De bakfiets is een ontzettend veilige methode om uw kinderen te vervoeren. Vergelijk het eens met een kinderstoeltje voor- of achterop de fiets of een fietskar. U zult ongetwijfeld tot de conclusie komen dat een bakfiets uw kind het best beschermt in het verkeer.

Bakfiets kopen

De bakfiets is een tijdje uit het straatbeeld verdwenen, maar is nu weer terug van weggeweest! Een bakfiets is misschien wel groot, maar vergeet vooral niet dat deze fiets ook heel erg handig is. Zo kunt u veel meer transporteren met een bakfiets dan met een normale fiets. De bakfietsen van tegenwoordig zijn van alle gemakken voorzien en zien er ook nog eens erg mooi uit!

Het gemak van een bakfiets

Een bakfiets kent vele voordelen. Zo is een bakfiets zeer stabiel. Wilt u op- of afstappen? Dan blijft een bakfiets met drie wielen gewoon staan. Een bakfiets kunt u ook heel eenvoudig parkeren. Bovendien is het met een bakfiets mogelijk om zwaardere spullen en voorwerpen te vervoeren.

U kunt onder andere bij recreatiespeelgoed.nl terecht voor de volgende bakfietsen:

  • Bakfiets Troy
  • Bakfiets Vogue
  • Bakfiets Urban Arrow
  • Bakfiets van Bakfiets.nl
  • Bakfiets Winther
  • Bakfiets Bimas 
  • Bakfiets Carqon
  • Bakfiets van Cangoo
  • Bakfiets Bergamont

Zwaar laden, licht rijden

Het fijne van een bakfiets is dat u de bak helemaal vol kunt laden en toch nog licht kunt trappen. Daarnaast kunt u ook uw kinderen meenemen in de bakfiets of boodschappen doen. In veel gevallen is een bakfiets een uitstekend en gezonder alternatief voor de auto!

Een bakfiets kopen: waarom dient u op te letten?

Het aanschaffen van een nieuwe bakfiets is een behoorlijke investering. Het valt dan ook aan te raden om u vooraf goed te oriënteren. Met welk doel schaft u een bakfiets aan? Wat wilt u er voornamelijk mee vervoeren? Hoeveel ruimte heeft u nodig? Hoe vaak bent u van plan ervan gebruik te maken? En zijn het voornamelijk lange of korte afstanden? Op basis van deze vragen kunt u onder meer de afweging maken tussen een elektrische of een ‘gewone’ bakfiets, een twee- of driewieler en de diverse verkrijgbare accessoires.

Elektrische bakfiets of niet?

Ondanks dat een goede bakfiets dusdanig is ontwikkeld dat het trappen nog relatief licht is, wanneer de bakfiets is volgeladen, kunnen we er niet onderuit dat een bakfiets nu eenmaal een zwaarder fietst dan een gewone fiets. De bak zelf heeft een bepaald gewicht en afhankelijk van wat u precies vervoert kunnen daar nog de nodige kilo’s bijkomen. Bent u van plan regelmatig gebruik te maken van een flink volgeladen bakfiets? Dan is een elektrische variant waarschijnlijk de beste optie! In veel gevallen kan een elektrische bakfiets zelfs fungeren als vervanging van uw auto.

Een tweewieler of driewieler?

Bakfietsen zijn er in veel verschillende soorten en maten. In ons assortiment vindt u verschillende merken, modellen en typen bakfietsen. Zo maakt u de keuze tussen een twee- of een driewieler. Een bakfiets met drie wielen is stabieler en bij het gebruik van deze fiets hoeft u geen moeite te doen om in balans te blijven. Bovendien is de laadcapaciteit groter. Een bakfiets met twee wielen fietst daarentegen weer lichter, waardoor hij meer geschikt is voor langere afstanden. Neemt u er eentje met trapondersteuning, dan hoeft dit laatste natuurlijk weer geen punt van afweging te zijn.

Een bakfiets voor de hond

Ook als u graag met de hond(en) op pad gaat, kan een bakfiets ontzettend handig zijn. Het voordeel van een bakfiets, ten opzichte van bijvoorbeeld een fietskar, is dat u constant het zicht op uw hond heeft. Zo houdt u uw viervoeter tijdens de tocht goed in de gaten. Er zijn voor alle merken bakfietsen diverse accessoires verkrijgbaar om het vervoer van een hond te vergemakkelijken. Kiest u bijvoorbeeld voor een tentje, waardoor uw hond tijdens slecht weer ook droog blijft, of zelfs voor een speciale hondenbench!

Waar komt de bakfiets vandaan?

Hoewel de bakfiets tegenwoordig helemaal hip is, is het een typisch vervoersmiddel uit de vorige eeuw. Zijn hoogtijdagen beleefde de bakfiets in de jaren ‘30. De bakfiets werd toen voornamelijk door ambachtslieden gebruikt. Auto’s waren immers voor velen nog niet te betalen, waardoor de bakker, de slager en de melkboer hun producten met de bakfiets rondbrachten.

De hedendaagse bakfiets is een stuk lichter dan de oorspronkelijke versie van een kleine honderd jaar geleden. De bakfiets 2.0 werd ontwikkeld in Denemarken, door Annie Lerche en Lars Engstrøm, die in de jaren ‘70 een bedrijfje stichtten in de Vrijstad Christiania, te Kopenhagen. In de bekende hippiewijk restaureerden zij traditionele bakfietsen, waarbij veelal het staal werd vervangen door aluminium. Zo ontstonden de veel lichtere bakfietsen, die later in heel Europa uitgroeiden tot zeer populaire transportmiddelen.

Bakfietsen voor kinderopvang, gastouders, campings en scholen

Recreatiespeelgoed is de specialist in professioneel en particulier speelgoed. Kinderopvangcentra, gastouderbureaus, campings en scholen mogen wij dan ook tot onze vaste klantenkring rekenen. Wilt u advies over de aanschaf van één of meerdere bakfietsen? Neem contact met ons op!

Zakelijk vervoer

Wilt u als ondernemer of organisatie de bevoorrading en het logistiek slimmer en zeker ook duurzamer inrichten? Wij helpen u graag mee, met de elektrische bakfiets of transportfiets. Een bakfiets voor zakelijk gebruik kent de nodige voordelen, zeker ten opzichte van het gebruik van een bestelbusje. De aanschaf- en onderhoudskosten zijn lager, u heeft geen brandstof nodig, de kans op schade is aanzienlijk kleiner en uw werknemers blijven gezonder. Daarnaast is het gebruik van een fiets vanzelfsprekend zeer milieubewust en geeft het uw bedrijf dus ook een positieve uitstraling!

Bakfiets kopen bij Recreatiespeelgoed

Bent u op zoek naar een bakfiets? Bij Recreatiespeelgoed vindt u bakfietsen van goede kwaliteit. In ons assortiment heeft u een ruime keuze aan bakfietsen. Weet u al voor welke kleur u gaat? En waar moet uw bakfiets aan voldoen? Wilt u meer informatie over onze bakfietsen in het assortiment? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Samen met u gaan wij op zoek naar een geschikte bakfiets, voor de juiste prijs!

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x