Balance Board Regenboog

Op voorraad
84,- 69,-
Alleen online
1 tot 5 werkdagen
1 tot 5 werkdagen
Het bord gemaakt van Duits beukenhout is door een Nederlander ontworpen en is uitstekend voor het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen - zowel fysiek als mentaal en biedt open speelmogelijkheden voor peuters, kinderen, tieners en zelfs volwassenen.
Voeg toe aan verlanglijst
  • Snelle levering
  • 100.000+ tevreden klanten
  • Grootste assortiment

Productinformatie

De Balance Board

Dit stuk speelgoed wat geschikt is voor meerdere doeleinden werd oorspronkelijk gebruikt door onze Kinderfeets-maker en door vele andere kinderen in de vroegschoolse klaslokalen. Het is gemaakt om kinderen te helpen een gevoel van evenwicht te ontwikkelen, hun vestibulaire systeem te stimuleren en een diep gevoel van bewustzijn van hun lichaam en lichaamsdelen te krijgen.

Het bord gemaakt van Duits beukenhout is door een Nederlander ontworpen en is uitstekend voor het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen - zowel fysiek als mentaal en biedt open speelmogelijkheden voor peuters, kinderen, tieners en zelfs volwassenen. Het kan tot 220kg dragen! Het kinderbord heeft watergedragen lak en kan daardoor zowel binnen als buiten worden gebruikt, perfect voor regenachtige en zonnige dagen thuis of in een schoolomgeving.

 

Kijk hoe de verbeelding van het kind het overneemt zodra hun balance board arriveert. Het wordt een wip, een balansbord, een glijbaan, een opstapje, een boot, een rustplaats, een poppenbed, een poppenpodium, een tunnel en nog veel meer mogelijkheden voor hen om te verkennen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Hoe word een Kinderfeets Balance Board gemaakt

De balansborden zien er bedrieglijk eenvoudig uit maar zijn special ontwikkeld voor gebruik in de vroegschoolse klaslokalen van Waldorf. Het is een redelijk eenvoudig maar slim concept om het evenwicht van een kind te ontwikkelen, hun vestibulaire systeem te stimuleren en hen te helpen een dieper bewustzijn van hun lichaam en lichaamsdelen te krijgen. Zoals echter vaak het geval is bij veel van 's werelds meest duurzame speelgoed, zijn dingen nooit helemaal wat ze lijken. De verborgen kosten en complexiteit van een Balance Board begint met de grondstof die wordt gebruikt bij de productie. Elk bord is gemaakt van Europees beukenmultiplex; zwaarder, dichter hout dan andere goedkopere opties. Dit zorgt ervoor dat het zowel sterk als duurzaam is en dus veel zal doorstaan. Het gebruikte hout is FSC-gecertificeerd. Dit betekent dat het vaak duurder is dan niet-traceerbare, niet-duurzaam geoogste alternatieven.

Met liefde gemaakt

Voordat een Kinderfeets Balance Board kan worden gevormd, moet het multiplex eerst worden vervaardigd. Dit proces is verrassend arbeidsintensief. Het gaat om het drogen van ruwe houtblokken in de oven totdat hun vochtgehalte onder de 2% daalt, dan worden er dunne fineerbladen uit elk blok gesneden en deze lagen worden vervolgens met de hand in lagen op elkaar gelijmd om multiplexpanelen te vormen. Balansborden beginnen dan aan hun reis door de fabriek. Dit begint met elk multiplexpaneel in rechthoekige vormen te snijden. Een smeedolie wordt gebruikt om elke vorm te verzachten bij een temperatuur van meer dan 130 ° C. Het zacht geworden hout wordt vervolgens zorgvuldig gebogen met behulp van een op maat gemaakte mal. De mal houdt de plank onder spanning totdat het verzachte hout afkoelt en uithardt in zijn laatste vorm.

 

Geduld is een schone zaak

Het duurt bijna een uur om elk bord te buigen. Dit proces omvat een dure industriële hete oliepers die slechts één plaat per keer kan buigen. Dit beperkt uiteraard het aantal borden dat elke dag wordt geproduceerd. Bovendien overleven niet alle planken het vormingsproces. Ruwe planken die het vormingsproces doorstaan, worden vervolgens met de hand geschuurd en afgewerkt om een ??soepele en elegante afwerking te garanderen. Het toevoegen van deze laatste details is een verrassend tijdrovende taak.

Handgemaakt van start tot finish

Het voltooide Kinderfeets Balance Board wordt vervolgens gekleurd en gelakt. Dit omvat maximaal vier lagen per bord. Elke laag wordt met de hand aangebracht en vervolgens met de hand geschuurd voordat de volgende wordt aangebracht. Kinderfeets gebruikt ecologisch vriendelijke beitsen en lakken. Deze zijn duurder dan alternatieven op basis van oplosmiddelen. Ondanks het complexe en vaak dure fabricageproces zijn Kinderfeets borden tot 20% goedkoper dan concurrerende producten. De eenvoudige dingen in het leven zijn echt niet zo eenvoudig als ze lijken.

De Balanceboard is in meerdere kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. 

Specificaties
 
Kleur Regenboog
Materiaal Beukenhout
Afmeting 81 x 32 x 18 cm
Gewicht 1.9 kilo
Geschikt voor Binnen / buiten
Geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar
Merk Kinderfeets
Categorie Balance Boards
Artikelcode 0850007036065
Artikelnr. fabrikant 3606
Verpakking Stuk(s)

Klantenservice
Heeft u hulp nodig of een vraag over dit product? Neem contact met ons op!
038 - 331 54 51
Showroom van 1000 m2
Nog niet overtuigd? Neem een kijkje in onze 1000m2 grote showroom!
Ook interessant!
Bijpassende producten
  • Ontzorgen
  • Duurzaam & Kwaliteit
  • Beste prijs & Service
  • Transparant & Laagdrempelig
Balance Board Regenboog